Headerbild

Bergakungadagen

GÄLLIVARE SÖNDAG 30/8-2015

INSTÄLLT P.G.A. FÖR FÅ ANMÄLNINGAR

Se även loppets inbjudan 

Anmälan gör du på den här länken.

Det går även att göra efteranmälan på plats mot 50 kr extra (d.v.s. 150 kr).

Anmäl dig gärna i god tid så underlättas vår planering för fika etc.

Om du har några frågor om loppet så kontakta gallivareendurance[at]telia.com.

Två cykellopp på landsväg samma dag. Först 30 km bergstempo till Tjautjas och sedan 5.3 km Hill Climb uppför Dundret.

Tid och plats

Bergstempot startar i början av Tjautjasvägen, strax innan älven nere i Koskullskulle. Se även karta till bergstempot. Första start är kl 12:00 men kom i god tid så att vi hinner ordna med betalning och nummerlappar.

Hill Climb startar vid parkeringen Femman utmed Porjusvägen. Ta av vid skylten utmed Porjusvägen som är gul/röd och lyder "Toppstugan". Starttid är 16:00 då alltså hela fältet skickas iväg samtidigt.

Bergstempo

30 km tempolopp från Koskullskulle upp till Tjautjas. Banan är vändpunkt där första 8 km går uppför och stiger 270 m, sedan är det lite böljande fram till vändpunkten vid 15 km. Sista 8 km blir följaktligen utförsbacke. Se även banprofil Tjautjas.

Hill Climb

Senare på dagen är det dags att ge sig på Sveriges tuffaste backe, Dundret. 5.3 km med stigning 370 m och snittlutning 7%. Från parkeringen Femman är vägen rak i 1.4 km och stiger ca 6%. Sedan svänger vägen höger upp i första branten och nu följer drygt en km med snittlutning 11%. Därefter flackar det ut i ca 200 m och sedan kommer 500 m med snittlutning 12% varefter det gradvis blir beskedligare lutning fram till ca 1 km kvar då det åter blir brantare med 8% lutning. Se även banprofil Dundret Femman.

Priser

Bergakung och bergadrottning blir de som har bäst totaltid då tiden från de båda loppen summeras. Priser till dessa båda och även fina utlottningspriser bland alla som fullföljt båda loppen.

Utväxling

Är du med och kör om en tätplacering så kör du förmodligen aldrig lättare än 39-19 upp till Tjautjas och utför vill du helst ha 53-11. På Hill Climb lutar det kortare partier ca 15% och tyngre än 39-25 är inte optimalt.

Är du inte med och kämpar i täten så rekommenderas minst 39-27 på Hill Climb och allra helst compactvevparti med typ 34-27 eller liknande. Det är en lång och brant backe upp till Dundrets topp och utan riktigt lätt utväxling kan det vara svårt att ens ta sig upp.

Dusch, fika, prisutdelning

På Dundret Björnfällan finns det duschmöjligheter efter Hill Climb och Gällivare Endurance bjuder på fika. Efter Hill Climb är det här som det blir prisutdelning (klockan 18:00). Restaurang Vinbaren är öppen från kl 18 för dem som vill äta eller dricka.

Vill man även duscha mellan loppen så går det att nyttja duschar på Hellnerstadion. 

Resultatlistor

Resultatlistor anslås senare samma kväll på www.gallivareendurance.se. Det blir listor för respektive lopp och totalt.

Startavgift

För 100 kr får du starta i ett eller båda loppen. Det är alltså samma pris oavsett om du startar i ett eller båda.

Trafikregler och försäkring

Båda loppen går på trafikerade vägar och varje cyklist måste följa gällande trafikregler. Notera också att ingen försäkring ingår i anmälan till loppen utan det är upp till var och en deltagare att ha koll på sitt försäkringsskydd. Deltagande sker på egen risk.

Resultat från tidigare år

Resultat 2013

Resultat 2012

Resultat 2011